18.08.2009 - European JKA Karate Championships Belgrade, Serbia


European JKA Karate Championships
for children and cadets
Belgrade, Serbia 23, 24 may 2009


Torsdag den 21. Maj 2009 var der afgang til EM i Beograd. Efter vi landede i Beograd, kørte vi direkte til hotellet hvor deltagerne blev tjekket ind, og blev indregistreret til Europa mesterskabet.
Fredag bestod af lidt sightseeing i Beograd, og afslapning resten af dagen.
Lørdag startede mesterskabet. Jesper Baggesen fra Dentokan JKA stillede op i klassen for 16-17 års individuel mænd både i kumite og kata.
Den 1. modstander som Jesper mødte i kumite, var en af de bedste landsholdskæmper fra Norge, men Jesper kæmpede klogt og med en perfekt og god timing scorede Jesper et waza-ari med mai-geri chudan (et spark). Efter dette var nordmanden tvunget til at kæmpe mere offensivt. På et tidspunkt blev Jesper ramt for hårdt i hovedet, og nordmanden fik en advarsel. Kort tid efter ramte Jesper også for hårdt og fik ligeledes en advarsel. Jesper fik kontrol over kampen og med endnu en perfekt timing scorede Jesper endnu et waza-ari med mai-geri chudan (et spark) og vandt kampen.

Se video her:


Den 2. modstander som Jesper mødte i kumite, var en af favoritterne fra Rusland. Jesper kæmpede og forsøgte at komme ind på sin modstander, men han var stor og meget bevægelig, så det var svært for Jesper. Efter et stykke tid scorede russeren med mawashigeri chudan (cirkel-spark). Jesper var nu tvunget til at angribe, fordi han var bagud med et waza-ari, så russeren som havde en del rutine forsvarede sig ved at kæmpe defensivt. Jesper var tvunget til at satse, da der kun var 30 sek. tilbage. Russeren fik pareret Jespers angreb og scorede endnu et waza-ari og vandt dermed kampen. Russeren som Jesper tabte til, sluttede med at blive Europa mester.

Se video her:


Den 1. modstander, som Jesper mødte i kata var en fra Norge, hvor Jesper lavede Tekki-shodan og vandt.
Den 2. modstander, som Jesper mødte i kata var en fra Serbia, der var ingen tvivl at han var på hjemmebane med den opbakning han havde. De skulle lave Heian Sandan, som endte uafgjort, næste Kata dommerne valgte der skulle laves var Tekki-shodan, den endte mærkelig nok også uafgjort. I den sidste omkamp skulle dommerne finde en vinder som skulle videre til finalen, og her valgte dommerne at de skulle lave Heian-Godan. Med dommer stemmerne 3 mod 2 vandt Serberen over Jesper.

Se video her:
JKA’s ungdoms-landshold deltagere ved European JKA Karate Championships 2009 for children and cadets. Jesper står i midten bagerst.